امروزه تکنولوژی وسایل الکتریکی و چند رسانه ای به سرعت رشد می کند طوری که برنامه ریزی برای خرید یک وسیله ممکن است با مشکل مواجه شود و وسیله جدیدی با قیمت مناسبی وارد بازار شود و برنامه شما را برای خرید به هم بریزد.
یکی از این تکنولوژی ها LCD است. برای اینکه بتوانید انتخاب درستی در خرید داشته باشید این راهنما می تواند کمک موثری برای شما باشد.در این مقاله منظور از تلویزیون های LCD قدیمی تلویزیون هایی است که از تکنولوژی LED استفاده نمی کنند. چون همانطور که بعدا خواهیم دید LCD و LED تفاوت جزئی در تکنولوژی با هم دارند که کیفیت تصویر را بسیار بهبود می بخشد.
کنتراست /سطح بندی رنگ سیاه:
تلویزیون های LCD همیشه هنگامی که تلویزیون روشن است نور پس زمینه دارند. برای تولید رنگ سیاه بر روی صفحه نمایش بایستی مانع از برخورد نور پس زمینه به صفحه نمایش شوند و این کار را با استفاده از منحرف کردن کریستال به یک مکان بسته انجام می دهند که این عمل باعث به وجود آمدن کنتراست کم تصویر و محو شدن جزئیات در نواحی تاریک تصویر است.
در تلویزیون های LED، سعی شده است تا این مشکل با استفاده از local dimming رفع شود. با استفاده از این تکنولوژی، در نواحی تیره تصویر با کنترل نور LED ها سعی می کنند تا میزان تیرگی نقاط را بالاتر ببرند و کنتراست بهتری را برای تصویر تولید کنند و جزئیات نواحی تیره را بهتر نمایش دهند.
مقایسه LCD و LED از نظر زاویه دید
تکنولوژی LCD های قدیمی تلاش بسیاری برای بهبود زاویه دید کرده اند اما تا امروز بهترین زاویه دیدی که داده اند، نمی تواند زاویه های کمتر از ۳۰ درجه از لبه تصویر را پوشش دهد، اما در تکنولوژی تلویزیون های LED این مقدار بسیار بهتر شده است تا حدودی که در این زمینه( زاویه دید) با تلویزیون های پلاسما رقابت می کند.
نمایش ویدئو های با سرعت زیاد:
ویدئو هایی که دارای صحنه های اکشن هستند و در فاصله زمانی بسیار کم تعداد زیادی از اتفاقات رخ می دهد به زمان پاسخ و نرخ رفرش صفحه وابسته هستند و هیچ گونه وابستگی به تکنولوژی تولید نور پس زمینه ندارند. در صورتی که این فاکتور برایتان مهم است باید بر اساس زمان پاسخ(Response time) و (Refresh rate) تصمیم بگیرید که کدام مدل (توجه کنید مدل نه LCD یا LED) را بگیرید.
طول عمر:
بسیاری از شرکت ها برای تلویزیون های LED خود طول عمر میانگین ۱۰۰هزار ساعت را در نظر گرفته اند.این زمان بسیار زیاد است و با توجه به اینکه مدت زمان زیادی نیست که تکنولوژی LED وارد بازار شده است و سابقه ای در این زمینه ثبت نشده است نمی توان قطعی اظهار نظر کرد.اما با توجه به نحوه تولید تصویر و نور پس زمینه تلویزیون های LED طول عمر زیادتری نسبت به تلویزیون های LCD دارند.
مصرف برق:
تلویزیون های LED که در این مقاله به شرح جزئیات آنها پرداختیم (دارای تکنولوژی local dimming) به مقدار بسیار کمی بیشتر از تلویزیون های LCD قدیمی برق مصرف می کنند. مصرف برق این تلویزیون ها در حدود مصرف برق تلویزیون های پلاسما است. البته مصرف برق تلویزیون هایی که با استفاده از LED های کار گذاشته شده در لبه پانل کار می کنند (Edge lit) کمتر از تلویزیون های LCD است.
در صورتی که مصرف برق تلویزیون برایتان مهم است ترتیب مصرف برق از کم مصرف به پر مصرف به صورت زیر است:
تلویزیون ها LED Edge Lit، تلویزیون های LCD قدیمی، تلویزیون های LED local dimming و تلویزیون های پلاسما.
نظرات شما عزیزان: